به گزارش «سایت عروس بروز»، مطالعه جدیدی که اخیرا در مجله Neurology منتشر شده است، نشان میدهد که افزایش میزان مصرف فلاونولهای گیاهی به میزان چشمگیری خطر ابتلا به زوال عقل آلزایمر (AD) را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد. به عبارتی، با مصرف هرچه بیشتر مواد غذایی حاوی این ترکیبات مانند چای، پرتقال و کلم بروکلی میتوان از بروز زوال عقل آلزایمر جلوگیری کرد.
بیماری آلزایمر
یک مطالعه روی بیش از ۹۰۰ نفر انجام شد، که بخشی از یک پروژه تحقیقاتی بزرگتر در سطح جامعه به نام پروژه حافظه و پیری بودند. این شرکت کنندگان سالانه برای سلامت عصبی و الگوهای غذایی، به طور متوسط به مدت ۶ سال، اما برخی از آنها تا ۱۲ سال مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی ۸۱ سال بود و ۳ نفر از ۴ نفر زن بودند.
یافتهها
زمانی که شرکت کنندگان براساس کاهش مصرف فلاونول در پنج گروه قرار گرفتند، شرکت کنندگان گروه اول (بالاترین میزان مصرف) بیش از ۱۵ میلی گرم فلاونول در روز مصرف میکردند. شرکت کنندگان گروه پنجم (کمترین میزان مصرف) حدود ۵ میلی گرم فلاونول در روز مصرف میکردند، افراد گروه اول تقریباً ۵۰ ٪ کاهش خطر ابتلا به AD را نشان دادند.
به طور دقیق، ۲۸ بیمار از ۱۸۶ بیمار که دچار AD بودند، در گروه بالاترین میزان مصرف و در مقابل ۵۴ بیمار در گروه کمترین میزان مصرف قرار داشتند.
مصرف فلاونول کانفرول با کاهش تقریباً ۵۰ ٪، میریستین و ایزورامنتین هر کدام با کاهش ۴۰ ٪ در ارتباط بودند. فلاونول چهارم، به نام کوئرستین، تأثیر قابل توجهی در خطر ابتلا به AD نداشت.
شرکت کنندگان با بالاترین میزان مصرف فلاونول رزوانه حدود یک فنجان چای سیاه مینوشیدند. مصرف روزانه کلم و حدود یک لیوان شراب قرمز نیز میتواند فلاونول مورد نیاز را فراهم کند.
منابع فلاونولها
محقق Thomas Holland میگوید: “برای تأیید این نتایج، تحقیقات بیشتری لازم است، اما این یافتهها امیدوار کننده میباشند. خوردن میوه و سبزیجات بیشتر و نوشیدن چای بیشتر میتواند روشی نسبتاً ارزان و آسان برای مردم به منظور کمک به جلوگیری از زوال عقل آلزایمر باشد. “
پیامدها
آنها خاطرنشان میکنند که فلاونولها در بسیاری از گیاهان، میوهها و سبزیجات که قرنها با سلامتی همراه بوده اند، یافت میشوند. متخصصان تغذیه میگویند که اثرات چنین غذاهایی که باعث به تعویق افتادن زوال عقل میشوند احتمالاً به دلیل وجود سایر مواد شیمیایی گیاهی است که نسبت به فلاونولها فراوانتر هستند. از طرف دیگر، بعید به نظر میرسد که مصرف قرصهای فلاونول یا عصارههای چای همان اثر را بر سلامت داشته باشد، بعلاوه، مصرف بیش از حد آنها میتواند اثر سوء داشته باشد.
این بدان معنی نیست که خوردن غذاهای غنی از فلاونول یا نوشیدن یک فنجان چای سیاه در صبح ضرر دارد، زیرا هر غذایی که حاوی این مواد شیمیایی باشد، حاوی بسیاری از ترکیبات سالمتر از جمله ویتامینها، مواد معدنی و فیبر گیاهی میباشد. Holland در نهایت اینطور نتیجه میگیرد: ” با جمعیت رو به افزایش افراد سالخورده در سراسر جهان، هرگونه کاهش در تعداد مبتلایان به این بیماری ویرانگر، یا حتی تاخیر انداختن آن برای چند سال، میتواند فواید زیادی برای سلامت عمومی داشته باشد. “
منبع: mendel-lab